Ahad, 11 November 2012

PASAR BARU





Hari ke 3… ke lokasi wajib… PASAR BARU!...
Jam 9.30 dan sampai!.... Buka kedai tuuuuu
Kali ke 2 sampai di sini. Bezanya kali ni pakai driver dan pemandu pelancung… hu2. Nak shopping bawak pemandu pelancung…… Adi namanya!. Dia bawa kami ………  Mula2 ke kedai telekong. Shopping wajib ni…. Puas membelek….. ke kedai baju muslimah kanak-kanak….. Kedai kasut …. Kedai cermin mata… kedai kain ela… opp! stop.. suami menempah baju kod. Esok siap! Jam 8 pagi akan dihantar terus ke tempat penginapan….. Wau! 1 juta ………  
Menunggu kaum pompuan shopping
 
 

Berhenti jap!..... makan!...
Sambung shopping lagi…. Kedai jam.. kedai beg ……. Tup! ….. dah 2.00 petang… jom kuar … kita cari lokasi lain pulakkkkk
 
Singgah di  kedai barangan kulit di Cibaduyut Bandung..... masa ni macam dah tak nak turun Van... dah tak larat sangat... penat meronda di Pasar Baru seharian....

Tapi dek kerana belum solat.... terpaksa lah turun... dah selesai solat .... terpaksalah menyopingkan diri ..... borong t'shirt Bandung. Wajib!... bukti kami sampai dah Bandung. Tak der lah Shopping sangat.. ambik sorang sehelai jer.... buat salinan esok hari.. sebab datang Bandung memang sengaja tak bawak banyak pakaian... so, terpaksa lah beli baju ... he3,

Selesai.... t'shirt, .. kasut pulak!...... Ammar jer yang dapat... si Abah!.. berkenan, tapi tak der saiz..... 

Selesai ....
sambung pulak ke .. kedai kek... ingat kan ada kek lapis.... oleh2 wajib untuk orang Malaysia.... tapi .. tak ader... Si Ammar pula... menuntut kek besday dia.... kebetulan pulak lah kan... si Ammar & si Amili... kena sambut besday di Over sea tu.....

Selesai shopping... aduh!. Letih pulak kaki.... ha2 sajer ajer alasan nak memanja diri. Selesai hantar anak2 & kakak2 ke penginapan... kami keluar ke SPA.... refleksiologi.... he3

Tiada ulasan:

Catat Komen